Tangoleraar Roshan Warjavand, het verhaal achter de persoon

Lees alles over mijn eigen tangoreis en lesmethode

Ik ben Roshan Warjavand, een tangoleraar met een grote liefde voor de Argentijnse tango. Mijn dansreis heeft mij van vele dansvloeren en maestro’s in de wereld geleid waar ik de fijne kneepjes van deze prachtige dans heb geleerd. Nu deel ik mijn passie en kennis graag met jullie.

Mijn tango dans en les filosofie

Mijn liefde voor tango gaat verder dan alleen de stappen en bewegingen; het is de emotionele connectie en de dialoog die ontstaat tijdens het dansen, zowel met mijn partner als met de muziek, die deze dans voor mij zo speciaal maakt. In mijn lessen leg ik de nadruk op deze connectie, evenals op de technische vaardigheden die nodig zijn om met vertrouwen over de dansvloer te bewegen. Ik vind het belangrijk dat mijn studenten zich op hun gemak voelen en plezier hebben, terwijl ze ook de diepte van tango ontdekken.

Wat je kunt verwachten van mijn lessen

Ik bied lessen aan voor zowel beginners als gevorderden. Of je nu net begint of je techniek wilt verfijnen, ik zorg voor een ondersteunende en vriendelijke omgeving waarin je kunt groeien. Mijn achtergrond in dans en mijn begrip van lichaamsbeweging helpen mij om advies op maat te geven, aangepast aan ieders unieke manier van bewegen.

Mijn originele lesaanpak: Bij mij in de les gaat het niet alleen om de passen. Ik wil dat je de muziek echt voelt, dat je de bewegingen begrijpt, en dat je dat unieke tango-gevoel ervaart. Ik streef ernaar om je te inspireren, zodat je niet alleen leert dansen, maar ook de passie van de tango volledig omarmt.

De tangocultuur: Ik neem je mee in de wereld van tangocultuur, van de dansetiquette tot aan de impact die tango heeft in Argentinië en ver daarbuiten. Deze kennis is niet alleen interessant, maar helpt je ook om je als danser te ontwikkelen.

Improviseren: Een van de mooiste aspecten van tango is de vrijheid om te improviseren. Ik help je om je eigen expressie te vinden binnen de structuur van de dans. Het is een prachtige manier om jezelf te uiten.

De basis goed krijgen: Een goede houding, balans, en lichaamsbewustzijn zijn essentieel. Ik werk met je aan deze fundamenten voor een gezondere en mooiere danspraktijk.

Samenspel van leiden en volgen: Tango dansen is een subtiele communicatie tussen partners. Ik leer je de nuances van leiden en volgen, zodat je dans vloeiend en harmonieus wordt.

Betrokkenheid in de tango gemeenschap

Naast lesgeven, ben ik ook actief binnen de tango gemeenschap, zowel lokaal als internationaal. Ik hou ervan om deel te nemen aan festivals en evenementen, waar ik niet alleen mijn eigen dans deel, maar ook voortdurend leer van anderen. Deze ervaringen breng ik terug naar mijn lessen, verrijkt met nieuwe inzichten en inspiratie.

Ben je benieuwd naar de wereld van de Argentijnse tango?

Ben je benieuwd naar Argentijnse tango en wil je zelf de magie van deze dans ervaren? Ik nodig je van harte uit om te komen naar mijn lessen. Of je nu alleen komt of met een partner, je bent welkom om deel uit te maken van onze tango community!

Roshan danst tango op een tangosalon

Interesse in een tangoles?

Neem gerust contact op voor meer informatie.

CONTACT