Tango als Therapie | Alternatieve danstherapie

Ik heb steeds vaker terug van mijn cursisten dat mijn tangolessen een therapeutische uitwerking hebben en dat deze soms ook een an ander losmaken. Wellicht komt dit door mijn manier van lesgeven, waarbij ik de focus leg op ‘het zijn’, de energie en de connectie. Mogelijk krijg ik daarom als feedback dat de tango je diep raakt en een reflectie van jezelf laat zien, waarbij je soms ook onbewuste dingen tegenkomt. Ik heb daarom besloten om ook iets met deze feedback te gaan doen, omdat ik merk dat mijn lessen op veel van mijn cursisten ook een goede uitwerking hebben, zowel geestelijk, lichamelijk als op de ziel. Vandaar dat ik met tango als alternatieve danstherapie hoop daaraan bij te dragen.

De hectiek van de dag: geleefd worden

Even bij jezelf komen en jezelf gunnen om te mogen genieten en ook om te kunnen loslaten is vandaag de dag erg lastig door alle druk en hectiek die op je af komt. We worden als het ware geleefd en er wordt veel van je verwacht. De vrouw vandaag de dag is zelfstandig en erg zelfbewust. Je hebt een drukke baan, een gezin, sociale activiteiten etc. en overal wordt van je verwacht dat je er bent. Onze maatschappij is nog steeds een snelle harde wereld waar presteren en controle belangrijk zijn om je staande te houden en vooruit te komen. Dit vraagt heel veel van de gemiddelde vrouw en op den duur heeft dit ook zijn effect op het levensgeluk. 

De tango als alternatieve therapie

Tango danstherapie gaat je helpen om meer tot bezinning en in je lichamelijke energie te komen. De zachte vorm waarbij je jezelf de ruimte geeft om te kunnen gaan loslaten en ‘geleid’ te worden in de dans. Dit lukt alleen maar als je het jezelf ook gunt om er te mogen zijn. Tango is een dans tussen twee mensen waarbij er een mooie energie, communicatie en verbinding kan ontstaan. Daarvoor is het belangrijk dat je je hiervoor kunt en durft open te stellen. Dit is soms moeilijker dan je denkt. Dus uit je hoofd … naar je hart en je gevoel.

De lesvorm

We gaan aan de slag met tangolessen waarin we naast de danstechniek juist ook extra aandacht gaan geven aan de energie van ‘het zijn’, de acceptatie daarvan, het leiden en/of volgen (loslaten), de connectie en de samenwerking. Wellicht ga je tijdens de les ook diverse patronen bij jezelf herkennen en ontdekken. Je kunt jezelf ook gaan tegenkomen met emoties, blokkades en gevoelens. Die mogen er ook gewoon zijn, want, anders dan bij een reguliere les, is hier gewoon ruimte voor en kunnen we dit ook bespreken. Waar nodig zullen we dan ook een verdieping gaan opzoeken om je te helpen dit een betere plek te gaan geven.

Uiteindelijk is het doel van de sessies dat je met een fijner gevoel de les verlaat dan dat je binnenkwam. Je krijgt nieuwe inzichten en zelfbewustzijn van je vrouwelijke kracht en energie. Je zult leren dat loslaten ook gewoon mag en ook heel fijn kan zijn dat ‘volgen’ ook iets is wat je actief kan doen vanuit je kracht en eigen presence.

Tarief

Het tarief is gebaseerd op een privésessie op de locatie in Diemen.

  • 1 uur 85 euro
  • 1,5 uur 90 euro
  • 2 uur 150 euro

Wil je meer weten neem gerust contact met mij op.

* Noot: Privéles Tango is geen erkende of gediplomeerde therapeut. Deze alternatieve therapie moet daarom als een hulpmiddel en aanvulling worden gezien en ik spreek hier puur uit ervaringen van cursisten tot nu toe. Hier kunnen verder geen rechten aan worden ontleend. Voor ernstige (psychische) klachten, neem altijd contact op met je huisarts of erkend therapeut. Of kijk bij https://wijzijnmind.nl/.