Teambuilding Workshop Argentijnse Tango

De Argentijnse tango leent zich uitstekend voor een teambuilding workshop. Men leert op een leuke wijze de samenwerking tussen collega’s te verbeteren. Speciaal voor organisaties bieden wij daarom een teambuilding tangoworkshop. 

tango teambuilding workshop

Teambuilding met thema’s samenwerken, leiden en volgen.

De Argentijnse tango gaat over de connectie tussen een leider en de volger oftewel, het samenspel tussen leiden en volgen. Tijdens de teambuilding tangoworkshop komt men er snel achter dat een goede leider niet dwingt of domineert maar juist uitnodigt en inviteert. De volger zal de gedachten vrij moeten maken en actief moeten ‘luisteren’ naar wat de leider aangeeft. Er ontstaat dan een goede communicatie tussen leider en volger om uiteindelijk harmonie (resultaat) te bereiken.

Dit lijkt makkelijker dan het is, want ieder persoon leidt of volgt weer anders en de persoonlijkheid komt duidelijk naar voren in de stijl van dansen. Tijdens de teambuilding tangoworkshop wordt men zich van van de eigen communicatiestijl bewust gemaakt. Men wordt als het ware een spiegel voorgehouden.


Tango teambuilding workshop thema’s

  • Leiderschap & Management: dynamiek tussen leiden en volgen
  • Samenwerken in harmonie
  • Voelen is de essentie, terug naar je eigen kracht
  • Creativiteit en expressie met beweging en samenwerken

Harmonie in chaos.

Argentijnse tango wordt  ook wel een improvisatiedans genoemd. Niets ligt vast en de dansers vullen zelf de beweging op de muziek in. Deze vrijheid stimuleert de creativiteit. Echter de Argentijnse tango is ook een sociale dans. Dit betekent dat men niet alleen op een dansvloer staat, maar rekening dient te houden met andere dansers. Vrij bewegen zonder elkaar te hinderen is niet eenvoudig. Het is belangrijk om te voelen waar de ruimte zit en te anticiperen op elkaars bewegingen. Tijdens de teambuilding tangoworkshops leert men hoe creatief te zijn, te anticiperen en in harmonie te bewegen met de andere groepsleden.

Een tango teambuilding workshop is gewoon erg leuk om te doen!

Dit alles maakt de Argentijnse tango geweldig leuk om te doen en een zeer effectief als teambuilding workshop voor uw medewerkers. Met name voor de thema’s verandering, harmonie, leiding geven, improvisatie en creativiteit. De reacties zijn erg positief! Eventueel kan de teambuilding tangoworkshop dit worden aangevuld met een Argentijnse Tango optreden.

Referenties

Wij zijn onder ander ook bekend van onze les op TV bij SBS6. Bedrijven waar we voor hebben gewerkt of hebben opgetreden zijn:

Magna Plaza Amsterdam, winkelcentrum Gelderlandplein Amstelveen, Galerie Marzee Nijmegen, Havenclub Amsterdam, Kerk Valkoog, Bijlmer Theater Amsterdam, Theater Sneek, Museum Geelvinck, Rai Amsterdam en Schiphol.

<em>Leuk in combinatie met een optreden<em>

Wat leuk! Ik wil graag meer informatie over de Teambuilding Tangoworkshop, neem contact op:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam / Name
Interesse in?
Geselecteerde waarde: 10
Voor hoeveel personen is de workshop / optreden (ongeveer)?
Waarin ben je geïnteresseerd? What lessons are you interested in?