Argentijnse tango danspartner gezocht en niet gevonden? Geen ramp!

Vaak wordt er naar een Argentijnse tango danspartner gezocht, maar is een goede tango danspartner soms lastig te vinden. Wanneer die uiteindelijk toch wordt gevonden, dan liggen er ook nog diverse gevaren op de loer. Hierbij de drie meest voorkomende.

Geen persoonlijke klik

Een Argentijnse tangoles moet natuurlijk ook leuk zijn. Een goede klik met de danspartner is dan minstens zo belangrijk. Voor de een is de tangoles namelijk een avondje uit. Voor de ander een manier, om snel deze mooie dans onder de knie te krijgen. Ik spreek regelmatig cursisten, die een danspartner hadden met wie ze het niet goed konden vinden. Enkele voorbeelden van ervaringen: Hij wilde steeds grapjes maken, terwijl zij serieus goed wilde leren dansen. Zij gaf steeds aan, dat hij nooit iets goed deed en dat het altijd aan hem lag. Ik heb zelfs meegemaakt dat iemand mij vertelde, de lichaamsgeur van de partner, niet zo fijn te vinden. Bij een tangocursus zit je al snel 10 weken (= uren) aan elkaar vast, dus het is dan belangrijk dat de klik er ook is.

Het leertempo verschilt

De Argentijnse Tango is een delicate en toch wel moeilijke dans. Tijdens de lessen zijn de aspecten techniek, muzikaliteit en connectie, allen even belangrijk. Je moet zelf goed in balans staan, op de muziek bewegen en goed contact maken met de danspartner.

In de praktijk leert niet iedereen even snel. Een klein verschil in leertempo is niet zo heel erg. Het is leuk om elkaar te helpen en samen een en ander uit te zoeken. Als het leertempo te groot is, dan is er het gevaar, dat een van beide danspartners, door de ander in zijn of haar dansontwikkeling wordt geremd. Een lespartner, die zelf erg veel moeite met zijn of haar balans heeft en daardoor de ander ook continu uit zijn of haar balans trekt, kan erg onprettig zijn zijn.

Te druk en geen tijd

Vaak begint men vrolijk samen aan een tangocursus. Na een aantal lessen blijkt, dat de danspartner het helaas te druk heeft, met zijn of haar werk. De overgebleven danspartner is dan genoodzaakt om een invaller te zoeken. Dit is vaak net zo lastig als een danspartner zoeken. Dus we zijn weer terug bij af. Als er geen invaller gevonden kan worden, vallen er gaten in de lessen en wordt het erg lastig om goed bij te blijven. Dit is zonde van het geld en van de tijd.

Argentijnse tango danspartner gezocht en niet gevonden? Geen ramp!

Natuurlijk zijn er ook allerlei leuke kanten aan het dansen met een partner. Als u een partner kunt vinden en alles klopt, dan kan het lessen erg fijn zijn. Wilt u toch graag de Argentijnse Tango leren dansen en vind u het lastig om de juiste danspartner vinden en / of wilt u een van bovenstaande gevaren liever vermijden? Dan is er altijd de mogelijkheid om privélessen tango te nemen. U weet dan zeker dat u met een ervaren dansleraar danst. Het lestempo wordt helemaal op uw aanleg aangepast en de lestijden worden persoonlijk met u afgestemd.

Een ander voordeel van een privéles tango is, dat u veel sneller leert tangodansen dan d.m.v. reguliere lessen. Wanneer u de Argentijnse tango heeft beheerst, dan kunt u zelfstandig naar tangosalons gaan. Op deze salons wordt vrij gedanst en gewoonlijk na iedere tanda (3 of 4 tangoliedjes), van partner gewisseld. Op een salon zijn genoeg danspartners, met wie u dan heerlijk kunt dansen en uw tangohart kunt verblijden. Wie weet ontmoet u dan toch een leuke danspartner!

Meer informatie:

Privélessen tango tango voor beginners

Privélessen tango tango voor gevorderden

Proef privélessen tango