Hoe begin je met de Argentijnse Tango?

De Argentijnse Tango is een snelle, dansbare sociale dans die ontstond aan het eind van de 19e eeuw. Hij wordt gedanst op vele soorten muziek en kent verschillende varianten. Het leukste aan Argentijnse Tango leren is dat het zo’n gemakkelijke dans is om te leren! Het is een geweldige optie als je op zoek bent naar een leuke sociale activiteit met vrienden of familieleden die een interesse in dansen delen. De gemakkelijkste manier om te beginnen is met een groepsles. Je kunt er een nemen in een dansstudio of er een regelen met vrienden door een workshop te boeken. In beide gevallen leer je de passen snel. De meeste dansscholen bieden tevens introductielessen aan voordat ze kosten in rekening brengen. Dus je kunt het gewoon gaan proberen. Uiteraard kun je ook kiezen voor privĂ©lessen tango waarbij je meteen 100% aandacht krijgt en het over het algemeen wat sneller leert.

Wat kun je verwachten van Argentijnse Tangolessen?

Als je begint met het leren van Argentijnse Tango, zijn de voordelen tweeledig. Ten eerste leer je een nieuwe dans die geweldig is voor cardio, waarvan is aangetoond dat hij helpt om de hart- en longfunctie te verbeteren. Ten tweede is het een sociale dans die een goede coördinatie, evenwicht en flexibiliteit vereist. Je zult ook nieuwe mensen gaan ontmoeten en vrienden maken met leuke mensen, die je passie voor deze dans delen. Wanneer je de basis van Argentijnse Tango hebt geleerd, kun je beginnen met het leren van meer geavanceerde bewegingen.

Online Argentijnse Tango lessen

Als je niet meteen naar een studio wilt of kunt overweeg dan gewoon online lessen. Je leert dan toch snel de basisstappen en kunt in je eigen tempo leren. Deze lessen zijn vaak gratis en worden ook aangeboden via video’s. Om te beginnen kun je op verschillende manieren online lessen vinden. Je zou op YouTube kunnen zoeken naar Argentijnse Tango cursussen en dansinstructies.Sommige online leraren kunnen een vergoeding vragen voor hun lessen en hebben een eigen website met lesmateriaal, zoals bijvoorbeeld tangomeet.com.

Argentijnse Tangolessen in jouw buurt vinden

Als je op zoek bent naar een manier om de Argentijnse Tango te leren dansen, kun je beginnerslessen vinden via je plaatselijke buurthuis of gemeentelijk cultuurloket. Er zijn ook websites met overzichten zoals Tangokalender met een overzicht van scholen per stad. Deze lessen zijn vaak goed betaalbaar. Als alternatief kun je privĂ©lessen vinden bij een dansstudio of dansschool bij jou in de buurt. Argentijnse Tango is een dans die vaak wordt onderwezen door professionele dansers en choreografen. Aan het begin van het semester worden lessen aangeboden, zowel voor individuen als voor groepen. Sommige studio’s rekenen per uur en andere bieden pakketten aan met verschillende niveaus van lessen, zoals Beginner/Intermediate en Beginner/Advanced. Je kunt contact opnemen met de studio en vragen naar hun prijsstructuur voordat je een les bij hen inplant.

Groepslessen Argentijnse Tango

Als je geĂŻnteresseerd bent om meer te leren over Argentijnse Tango, is de volgende stap om een of twee lessen bij te wonen. Veel studio’s bieden introductielessen aan voordat ze geld vragen voor een cursus en sommige bieden ook sociale dansevenementen aan (practica’s genaamd) waar studenten Argentijnse Tango kunnen leren of oefenen met andere mensen in een leuke, ongedwongen omgeving. Je kunt ook lokale tangueros (dansers) vinden door rond te vragen of op Facebook te kijken op pagina’s als danspartner gezocht. Op deze bijeenkomsten kun je de dansers vragen om je de basispassen te leren. Ga dan wel naar een practica en niet naar een milonga of salon want op de laatste wordt lesgeven op de vloer niet gewaardeerd door andere dansers.

author avatar
Roshan Warjavand Tangoleraar
Tangoleraar en eigenaar van Privéles Tango. Danst ruim 17 jaar de Argentijnse tango. Verzorgt ook tango optredens, lezingen, workshops en diverse tango gerelateerde activiteiten.